ISTANBUL COMFORT

ISTANBUL COMFORT

Doživi čaroliju orijenta u Istanbulu. Program započinjemo dolaskom u Sofiju, glavni grad Bugarske koji se razvija iz dana u dan. U Sofiji ćemo se provesti dosta jeftino - od kafića, restorana, pivnica, suvenira pa do odlično raspoređenog vremena za osobne programe. Po dolasku u Istanbul slijedi upoznavanje grada, povijesti, arhitekture te mogućnost vraćanja u prošlost uz našeg vodiča. Odvaži se i posjeti grad na dva kontintetna, jutro provedi u Europi, a večer u Aziji. Program završavamo u Plovdivu - povijesnom gradu Bugarske.

PRVI DAN (13.10.2020.) – POLAZAK AUTOBUSA SA AK (PERON 15, 16) IZ OSIJEKA U 00:00 SATI. MOGUĆNOST POLASKA IZ POŽEGE, SLAVONSKOG BRODA, ĐAKOVA, VINKOVACA I VUKOVARA. UGODNA VOŽNJA MODERNIM TURISTIČKIM AUTOBUSOM UZ POVREMENA ZAUSTAVLJANJA RADI ODMORA I OKRJEPE DO SOFIJE. PO DOLASKU SLIJEDI RAZGLED I ŠETNJA GRADOM: KONSTANTINOVA ČETVRT, BAZILIKA SVETE SOFIJE – SVETA NEDJELJA – ROTONDA SVETOG JURJA – SVETA PETKA SAMARDŽIJSKA – DŽAMIJA BAŠI – GRADSKE ZIDINE IZ 12. STOLJEĆA – KATEDRALA ALEKSANDRA NEVSKOG. SLOBODNO VRIJEME ZA OSOBNE POTREBE, RUČAK… ODLAZAK PREMA HOTELU. SMJEŠTAJ U HOTEL. MOGUĆNOST ODLASKA U VEČERNJU ŠETNJU I NEKE OD POZNATIH PUBOVA. NOĆENJE.

DRUGI DAN (14.10.2020.) – DORUČAK. ODJAVA IZ HOTELA. NASTAVAK VOŽNJE PREMA ISTANBULU. DOLAZAK U ISTANBUL U POSLIJEPODNEVNIM SATIMA. SLIJEDI PRIJAVA U HOTEL I SMJEŠTAJ. NAKON TOGA, JAVNIM GRADSKIM PRIJEVOZOM ILI PJEŠKE ZAJEDNIČKI ODLAZIMO U PRVO UPOZNAVANJE TURSKE PRIJESTOLNICE – TRG TAKSIM I ULICA OSLOBOĐENJA – ISTIKAL CADASSI GDJE SE NALAZE BROJNE TRGOVINE, KLUBOVI I RESTORANI. SLIJEDI ORJENTACIJSKI RAZGLED CENTRA ISTANBULA TE SLOBODNO VRIJEME ZA VEČERU ILI PROVOD U PUBOVIMA I BAROVIMA UZ TRADICIONALNU KUHINJU. SASTANAK S VODIČEM U DOGOVORENO VRIJEME. POVRATAK U HOTEL. NOĆENJE.

TREĆI DAN (15.10.2020.) – DORUČAK. ODLAZAK U RAZGLED GRADA UZ LOKALNOG VODIČA – PREDLAŽEMO FAKULTATIVNI ODLAZAK U SULTANAHMET UZ PAKET ULAZNICA ZA NAJPOZNATIJE ISTANBULSKE ATRAKCIJE (ULAZNICA ZA PLAVU DŽAMIJU, AYA SOFIJU, TOPKAPI MUZEJ S LOKALNIM VODIČEM, VOĐENJEM NA HRVATSKOM UZ AUDIO LSUŠALICE – UZ DOPLATU). POLAZAK PREMA AYA SOFIJI, REMEK DJELU BIZANTSKE ARHITEKTURE, NEKADA NAJVEĆE CRKVE KOJA SE NALAZILA U BIZANTSOKM CARSTVU A NAKNADNO JE PRETVORENA U DŽAMIJU. SLIJEDI ULAZAK U OBJEKT S LOKALNIM VODIČEM. NASTAVAK RAZGLEDA I OBILAZAK HIPODROMA, A GDJE ĆEMO VIDJETI I POZNATE OBELISKE I SLAVNU NJEMAČKU FONTANU. SLIJEDI OBILAZAK BAZILIKE CISTERNE (POSEBNA DOPLATA ZA UČAZNICU) KOJOJ JE DRUGO IME UTINULA PALAČA. SLIJEDI RAZGLED PLAVE DŽAMIJE IZ 17. STOLJEĆA, POSLJEDNJU VELIKU KRALJEVSKU DŽAMIJU. SLIJEDI SLOBODNO VRIJEME ZA RUČAK. NASTAVAK RAZGLEDA I ODLAZAK PREMA TOPKAPI PALAČI GDJE SE U 16. STOLJEĆU NALAZIO HAREM, ADMINISTRACIJA I VOJNA UPRAVA. SLIJEDI OBILAZAK HAREMA (UZ DOPLATU ULAZNICE) A VIDJET ĆEMO I SULTANOVE ODAJE. POSLIJE TOPKAPI PALAČE SLIJEDI SLOBODNO VRIJEME ZA SAMOSTALNE PROGRAME. PREPORUČAMO ODLAZAK NA KAPALI ČARŠIJU – GRAND BAZAR. TU SE NALAZI VIŠE OD ČETIRI TISUĆE PRODAVAONICA, TRGOVINA, RADNJI HRANE, ZLATA, KERAMIKE, SUVENIRA… NAVEČER JE MOGUĆ FAKULTATIVNI ODLAZAK NA TRADICIONALNU TURSKU VEČER S UKLJUČENOM VEČEROM I FOLKOLRNIM PROGRAMOM TRBUŠNIH PLESAČICA. POVRATAK U HOTEL. NOĆENJE.

ČETVRTI DAN (16.10.2020.) – DORUČAK. POLAZAK NA RAZGLED GRADA. ODLAZIMO PREMA DOMALBAHCE PALAČI (DOPLATA) – SLIJEDI RAZGLED PALAČE UZ VOĐENJE NA HRVATSKOM JEZIKU. KRAĆE SLOBODNO VRIJEME ZA FOTOGRAFIRANJE I PREPUŠTANE POGLEDU KOJI SE PRUŽA NA AZIJU. NAKON RAZGLEDA IMPOZANTNE PALAČE SLIJEDI FAKULTATIVNO KRSTARENJE BRODOM PO BOSPORU, TJESNACU KOJI RAZDVAJA DVA KONTINENTA – EUROPU I AZIJU. NAKON PRISTANKA DA DOKU EMINON SLIJEDI POSJETA MISIR ČARŠIJI – EGIPATSKOJ TRŽNICI NA KOJOJ SE NALAZI MNOŠTVO ZAČINA, MIRISA I BOJA. SLIJEDI SLOBODNO VRIJEME ZA OSOBNE PROGRAME I SADRŽAJE. NAVEČER JE MOGUĆ I FAKULTATIVNI OBILAZAK ISTANBULA – VOŽNJA NAJPOZNATIJIM ISTANBULSKIM LOKACIJAMA UZ PREKRASNU NOĆNU PANORAMU. SLIJEDI RAZGLED: TEODOZIJEVE ZIDINE – NOVA DŽAMIJA – SULEJMANIJA – VOŽNJA PREKO MOSTA ATTATURK – DOMALBAHCE – PRELAZAK NA AZIJSKI DIO GDJE ĆEMO VIDJETI NOVOIZGRAĐENU DĐAMIJU CAMILICA. ODLAZAK NA NAJVIŠI VRH ISTANBULA – CAMILICA TEPESI – ODAKLE SE PRUŽA PREKRASAN POGLED NA MRAMORNO MORE I BOSPOR. NOĆNI POGLED NA ISTANBUL. POVRATAK U HOTEL. NOĆENJE.

PETI DAN (17.10.2020. četvrtak) – DORUČAK. ODJAVA IZ HOTELA. NASTAVAK VOŽNJE PREMA PLOVDIVU. ZA PLOVIDV SE SMATRA DA JE NAJLJEPŠI GRAD U BUGARSKOJ. SLIJEDI RAZGLED GRADA NA MARICI – GORNJI I DONJI GRAD – STARE BUGARSKE KUĆE – RIMSKO KAZALIŠTE – RIMSKI STADION IZ 2. STOLJEĆA – DŽAMIJA DZHUMAYA. SLOBODNO VRIJEME ZA OSOBNE PROGRAME I ŠETNJU PREKRASNIM ULIČICAMA STAROG PLOVDIVA. SMJEŠTAJ U HOTEL. NOĆENJE.

ŠESTI DAN (18.10.2020.) – DORUČAK. ODJAVA IZ HOTELA. POLAZAK PREMA SLAVONIJI. DOLAZAK U VEČERNJIM SATIMA.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: PRIJEVOZ MODERNIM TURISTIČKIM AUTOBUSOM VISOKE KLASE, TURISTIČKI PRATITELJ TIJEKOM CIJELOG PUTOVANJA, STRUČNO LOKALNO VODSTVO U ISTANBULU, 1 NOĆENJE S DORUČKOM U HOTELU*** U SOFIJI, 3 NOĆENJA S DORUČKOM U HOTELU*** U ISTANBULU, 1 NOĆENJE S DORUČKOM U HOTELU*** U PLOVDIVU, OSIGURANJE JAMČEVINE, OSIGURANJE OD ODGOVORNOSTI, TROŠKOVI REZERVACIJE I ORGANIZACIJE

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 750,00 kn

FAKULTATIVNE DOPLATE NA LICU MJESTA: • KRSTRARENJE BOSPOROM – 20€ (minimalno 25 prijavljenih) • TURSKA VEČER – 40€ • SULTANAHMET PAKET (AYA SOFIJA, PLAVA DŽAMIJA, TOPKAPI S LOKALNIM VODIČEM, VOĐENJE UZ SLUŠALICE NA HRVATSKOM JEZIKU) – 45€ • HAREM U TOPKAPI PALAČI – 10€ • DOMALBAHCE PALAČA UZ VOĐENJE – 20€ • NOĆNI ISTANBUL UZ VOĐENJE NA HRVATSKOM JEZIKU – 7€

VAŽNE INFORMACIJE: • Za putovanje u Republiku Tursku potrebna je obvezatna e-viza i važeća putovnica koja treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. • Prijava za E-vizu može se napraviti putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr ili u poslovnici agencije putovanja. Ukoliko se putnici odluče za izradu vize, organizator putovanja će im dostaviti potreban formular kojeg su putnici dužni dostaviti organizatoru kako bi posredovao u vađenju vize, dok će im viza biti uručena na dan putovanja od strane pratitelja putovanja.

• Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

PAKET PUTNOG OSIGURANJA: 120,00KN – UKLJUČUJE DODATNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE TE OSIGURANJE OD POSLJEDICA NEZGODE. PAKET PUTNOG OSIGURANJA PLAĆA SE PRILIKOM UPLATE ARANŽMANA. PODACI POTREBNI ZA KUPNJU PUTNOG OSIGURANJA: 1. DATUM ROĐENJA OSIGURANIKA; 2. BROJ DOKUMENTA

UVJETI PLAĆANJA: ZA POTVRDU REZERVACIJE NUŽNA UPLATA MIN. 30% IZNOSA ARANŽMANA. OSTATAK DO 14 DANA PRIJE POLASKA, ILI OBROČNO KREDITNIM KARTICAMA. CIJENA ARANŽMANA VEĆ UKLJUČUJE GOTOVINSKI POPUST OD 8%. USLUČAJU KARTIČNOG PLAĆANJA CIJENA ARANŽMANA UVEĆAVA SE ZA ISTI POSTOTAK.

PODACI ZA UPLATU: IBAN HR682340009116022560 kod PBZ banke, opis: ISTANBUL 13.-18.10.2020. + prezime, poziv na broj: 13102020

Rezervirajte svoje mjesto

Datumi polaska:
13.10.2020-18.10.2020

1995.00 kn

Trajanje putovanja: 6 dana
Korisne informacije
● Za državljane RH potrebna je važeća putna isprava. Za državljane RH POTREBNA JE viza za ulazak u Tursku. Molimo strane državljane da se prije polaska informiraju o viznim režimima.
● Službena valuta u Turskoj je TURSKA LIRA (1 TL = 1 KN). Preporučamo ponijeti eure. Preporučamo kartično plaćanje na licu mjesta.
● Kategorizacija hotela ide prema službenoj kategorizaciji hotela matične države. Cijena uključuje uslugu noćenja s doručkom u hotelu 3*/4*.