SKOPJE - OHRID - KANJON MATKA

SKOPJE - OHRID - KANJON MATKA

PRVI DAN (27.05.2022..) – Polazak u 21:00 sati iz Osijeka sa Zrinjevca. Ugodna vožnja modernim turističkim autobusom uz povremena stajanja radi odmora i okrjepe preko Beograda, Niša…

DRUGI DAN (28.05.2022.) – Kumanova i dalje do Skopja, glavnog grada Sjeverne Makedonije. Po dolasku u Skopje slijedi orijentacijska šetnja: STARI ŽELJEZNIČKI KOLODVOR – BULEVAR MAKEDONIJA – FEUDALNI TORANJ – MEMORIJALNI CENTAR MAJKE TEREZIJE – CENTRALNI GRADSKI TRG SA SPOMENIKOM RATNIKU NA KONJU – STARI KAMENI MOST IZ 6. STOLJEĆA ( DUŠANOV MOST ) – SPOMENIK FILIPU MAKEDONSKOM – DAUT PAŠIN HAMAM IZ 15. STOLJEĆA – CRKVA SVETOG SPASA koja se djelomično nalazi pod zemljom – Gradska tvrđava Kale. Kraće slobodno vrijeme za fotografiranje i okrjepu. Nastavak putovanja i popodnevni dolazak u Ohrid. Sastanak s lokalnim vodičem i odlazak u šetnju gradom. GRAD OHRID smatra se i biserom Makedonije a jedno je od najstarijih europskih naselja pod UNESCO-vom zaštitom, a na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada: CRKVA SV. SOFIJE – CRKVA SV. BOGORODICE PERIVLEPTA – ANTIČKI AMFITEATAR – SAMUILOVA TVRĐAVa s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero – Crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. U Ohridu se također nalaze mnogobrojne radnje s poznatim unikatnim nakitom – ohridskim biserima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne potrebe i odmor. Noćenje.

TREĆI DAN (29.05.2022.) – Doručak. PREPORUČAMO IZLET BRODOM DO MANASTIRA SV. NAUMA, smještenog IZNAD JEZERA I IZVORA RIJEKE CRNI DRIM. Nezaboravno jednoipolsatno KRSTARENJE OHRIDSKIM JEZEROM, panoramski razgled MAKEDONSKE I ALBANSKE OBALE… Usputni panoramski razgled čuvenog „MUZEJA KOSTIJU“… Nastavak plovidbe do SV. NAUMA. Odmah po dolasku odlazak do MANASTIRA SV. NAUM; razgled interijera u pratnji stručnog lokalnog vodiča; posebno impresivne su scene iz ŽIVOTA SV. NAUMA I NJEGOVIH ČUDA koje se nalaze iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se NAUMSKIM ČUDOM. Povratak u Ohrid u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za osobne programe, odmor ili odlazak u jedan od restauranata. Noćenje.

ČETVRTI DAN (30.05.2022.) – Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi ugodna vožnja Makedonijom do jezera MATKA. Jezero Matka je najstarije umjetno jezero Sjeverne Makedonije. Ovo je mjesto prekrasnih prirodnih ljepota, srednjevjekovnih očuvanih crkvi i bogate vegetacije. Vožnja brodom po jezeru, poslije vožnje uključeni kava ili čaj u restoranu u blizini jezera. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju ili mogućnost jednosatnog krstarenja po jezeru (uz doplatu). Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne potrebe, odmor… Nastavak putovanja put domova. Ugodna vožnja preko KUMANOVA, NIŠA, BEOGRADA I BAJAKOVA uz usputna zaustavljanja za odmor i okrjepu. Predviđen dolazak na odredište u kasnim večernjim satima.

Cijena uključuje: prijevoz modernim turističkim autobusom, voditelja putovanja, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Ohridu, osiguranje jamčevine, osiguranje od odgovornosti, troškove rezervacije i realizacije putovanja

Doplata za jednokrevetnu sobu: 375,00 kn

Dodatna doplata: poludnevni izlet u Sveti Naum uz stručno vodstvo – 14€, jednosatna vožnja brodom po jezeru Matka – 10€; dodatne troškove (ručak, suveniri…), dodatno putno osiguranje – 120,00 kn

NAPOMENA! Za prelazak preko granice potrebna je samo osobna iskaznica.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa. Za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Ostatak uplate mora biti uplaćen najkasnije do 7 dana prije putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 30, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Ovaj program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Mogućnosti plaćanja: · gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom · kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: STARLINE prijevoznički obrt, Hrvatske Republike 19a, 31000 Osijek, Hrvatska.

Polica jamčevine br. 804294234 uplaćena kod EUROHERC osiguranje d.d., Zagreb. Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 804295172, uplaćena kod EUROHERC osiguranje d.d., Zagreb.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti Za državljane RH viza za Sjevernu Makedoniju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

COVID INFORMACIJE: Svaki putnik je dužan informirati se o uvjetima prelaska granice tijekom pandemije COVID-19. Na službenim stranicama www.mvep.hr ili države u koju se putuje, nalaze se svi potrebni detalje te sve informacije vezane uz uvjete (testovi, digitalni certifikati i slično.) Starline putnička agencija nije odgovorna za ne informiranost putnika tijekom prijave na izlet. U slučaju rigoroznih mjera poput obveznih samoizolacija ili testiranja za svakoga putnika a uvjetovane od strane Stožera, agencija u potpunosti vraća novac.

Za ovaj program vrijede Opći uvjeti putovanja STARLINE putničke agencije.

Rezervirajte svoje mjesto

Datumi polaska:
27.05.2022-30.05.2022

850.00 kn

Trajanje putovanja: 4 dana
Korisne informacije