Vrijednost više: uključene večere u hotelima na Siciliji, mjesni vodiči, svi izleti, degustacija talijanskog sladoleda, ručak na plantaži naranči i dvokrevetne kabine na brodovima!

1. dan ZAGREB/RIJEKA – FERRARA – CHIANCIANO TERME - Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb u 05:00 sati, moguć polazak iz Karlovca s benzinske crpke Petrol u 05:45 sati (okvirno vrijeme, obavezna najava prilikom rezervacije). Polazak sa Sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Putovanje preko Slovenije i Italije uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagne. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt. Nastavak puta kroz prve toskanske brežuljke Chiantija prema jugu. Smještaj u hotel u turističkom mjestu Chianciano terme u južnoj Toskani, poznatoj po izvorima termalne vode. Večera. Noćenje.

2. dan CHIANCIANO TERME - NAPULJ - BROD - Doručak. Vožnja kroz lijepe krajolike juga Italije uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Napulj. Panoramski razgled grada na obali zaljeva Tirenskog mora. Živahni mediteranski grad mami posjetioce starim gradom pod zaštitom Unesca, lukom s utvrdom Castel Nuovo, trgom Plebiscita s kraljevskom palačom i brojnim bogato ukrašenim crkvama. Vožnja prema napuljskoj luci i ukrcaj na brod. Smještaj u u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

3. dan BROD - PALERMO - CEFALU - RIVIERA TAORMINA - Doručak na brodu (grupni menu). Iskrcaj s broda u jutarnjim satima u luci Palerma. Sicilija - magični otok na drevnom križanju puteva od Europe prema Africi bogat je tragovima drevnih civilizacija, ostacima vulkanske aktivnosti, lijepim plažama, vinogradima, slikovitim naseljima i prekrasnom prirodom. Naše putovanje Sicilijom započinje posjetom gradu Cefalu, jednom od najljepših povijesnih gradića Sicilije, slikovito smještenom između mora i stjenovitog zaleđa uz brdo Rocca Cefalu visoko 268 m. Razgled grada uz pratnju gradskog vodiča. Biser gradića je romanička katedrala normanskog kralja Rogera II i poznata je po predivnim mozaicima bizantskih majstora i prikazu Krista i apostola. Katedrala je pod zaštitom Unesca. Na poluotoku su vidljivi ostaci saracenskog dvorca, a gradske znamenitosti uključuju i Osterio Magno, rezidenciju Rogera II, srednjevjekovne palače i stari Lavatoio Medievale, nekadašnju gradsku praonicu rublja. Ovaj nekadašnji tradicionalni ribarski gradić jedno je od najposjećenijih mjesta na otoku, i na listi najljepših mjesta Italije! Posjet ovom slikovitom gradiću zaključiti ćemo probom odličnog talijanskog sladoleda (uključena u cijenu). Nastavak putovanja vožnjom uz sjevernu obalu Sicilije blizu Messinskog tjesnaca koji razdvaja otok od kopna. Smještaj u hotel na području Riviere Taormina. Večera. Noćenje.

4. dan IZLET ETNA I TAORMINA - Doručak. Cjelodnevni izlet uz pratnju mjesnog vodiča. Vožnja autobusom do vulkana Etna - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Po dolasku na najvišu dopuštenu razinu na oko 1.800 metara, slobodno vrijeme za istraživanje okolice Silvestarskih kratera ili za kupovinu suvenira (pristup je moguć do određene visine samo u slučaju pogodnog vremena, vremenske prilike mogu utjecati na mjesta do kojih ćemo moći doći našim autobusom). Odlazak žičarom i posebnim vozilima do područja ispod samog kratera, ovisan je o vremenskim prilikama i sigurnosnim mjerama na licu mjesta. Posjet plantaži sicilijanskih naranči i lagani ručak s tipičnim lokalnim jelima. (uključen u cijenu). Poslije obilaska područja Etne, nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije i stjecištu bogatih i slavnih, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu i obalu. Šetnja slikovitim gradićem: grčko - rimsko kazalište - Piazza Vittorio Emanuele - katedrala - Corso Umberto. Taormina je gradić za uživanje, fini capuccino ili aperitiv na panoramskim terasama ili šetnju promenadom iznad mora. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel na području Riviere Taormina. Večera. Noćenje.

5. dan IZLET CATANIA I SIRACUSA - Doručak. Izlet u pratnji mjesnog vodiča. Vožnja do Siracuse, koja je bila najznačajniji i najljepši grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Razgled grada: obilazak arheološkog parka s brojnim znamenitostima: grčkim kazalištem, Dionizijevim uhom i rimskim amfiteatrom. Razgled se nastavlja obilaskom središta grada koji je smješten na otoku Ortiglia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Aretuzijina fontana - gradska vijećnica - ostaci Apolonovog hrama, najstarijeg grčkog hrama na Siciliji. Zaustavljanje u Cataniji, razgled povijesnog središta i šetnja do trga s katedralom ispred koje je simbol grada slon od lave, a ulica Via Etnea puna je dobrih prilika za kupovinu. Povratak u hotel na području Riviere Taormina. Večera. Noćenje.

6. dan CEFALU - PALERMO - MONREALE - BROD - Doručak. Odlazak iz hotela. Dolazak u Palermo. Razgled glavnog grada Sicilije uz pratnju mjesnog vodiča: : katedrala – Normanska palača – Teatro Massimo – Quattro Canti – crkva Martorana – Piazza del Commune s „fontanom srama“. Kratka vožnja do gradića Monreale, poznatom po katedrali iz 12. stoljeća, remek djelu normanske arhitekture s čuvenim mozaicima. Slobodno vrijeme u gradskom središtu Palerma za osobne programe. Ukrcaj na brod u luci Palerma u večernjim satima. Smještaj u kabine. Odlazak broda u kasnim večernjim satima. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan BROD – GENOVA - HOTEL - Doručak na brodu (grupni menu). Opuštanje uz plovidbu uzduž talijanske obale i korištenje brodskih sadržaja. Dolazak broda u luku Genove u večernjim satima. Iskrcaj s broda. Smještaj u hotel u okolici Genove. Noćenje.

8. dan HOTEL - CREMONA – RIJEKA/ZAGREB - Doručak. Nastavak putovanja uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Cremonu povijesni grad na obali rijeke Po poznat po majstorima izrade violina Stradivariju, Amatiju, Guarneriju i drugima što je kulturno naslijeđe pod UNESCO zaštitom. Šetnja povijesnom jezgrom do katedrale i krstionice, renesansnih gradskih palača i povijesne jezgre. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i još malo uživanja u tipičnom ugođaju Italije. Povratak vožnjom kroz Italiju i Sloveniju. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja, prijevoz putničkim brodom na liniji Napulj - Palermo sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom, prijevoz putničkim brodom na liniji Palermo - Genova sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom, 1 noćenje s polupansionom (doručak i večera)sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u mjestu Chianciano Terme, 3 noćenja s polupansionom (doručak i večera) sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* na području Riviere Taormina, 1 noćenje s doručkom sa smještajem u dvokrevetnim sobama u hotelu 3 * u okolici Genove, turističkog voditelja tijekom putovanja, gradske vodiče za razglede: Cefalu, izlet Etna, izlet Catania i Siracusa, Monreale i Palermo, probu talijanskog sladoleda u Cefalu, lagani ručak na plantaži naranči na području Etne (predjela, tjestenina, desert, vino), razglede i izlete prema programu, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje: Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 210 EUR / 1.582,24 kn, Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima): 255 EUR / 1.921,30 kn, Moguću doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi: 50 EUR / 376,72 kn, Boravišnu pristojbu koja se plaća u talijanskim hotelima na licu mjesta na recepciji (2 – 4 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu), Ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike ( cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): katedrala Cefalu 5 EUR, antičko rimsko-grčko kazalište Taormina 10 EUR, Normanska palača u Palermu s Capellom Palatinom 9,50 EUR, katedrala u Palermu ulaznica 3 EUR (za dio katedrale u koji se plaća ulaz) + obavezne audio slušalice 3 EUR, katedrala Monreale 6 EUR, klaustar samostana Monreale 8 EUR, , Arheološki park Siracusa 10 EUR, Putno osiguranje

Rezervacija trokrevetnih soba/kabina na ovom programu moguća je bez popusta za treću osobu.

Podaci potrebni kod rezervacije aranžmana: Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, mjesto rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Ovo putovanje uključuje najvažnije znamenitosti Sicilije, najvećeg otoka Mediterana. Ruta putovanja do Sicilije i natrag povezana je putničkim brodovima koji skraćuju dužinu putovanja kopnom i pružaju priliku za opuštanje na brodu tijekom plovidbe. Program nema dodatnih plaćanja za izlete na licu mjesta, osim kupovine ulaznica za putnike koji žele vidjeti unutrašnjost spomenika ili znamenitosti. Cijena putovanja uključuje dvokrevetne unutarnje kabine i doručak na brodovima, polupansion (doručak i večera) u hotelima na Siciliji, sve izlete i mjesne vodiče prilikom razgleda znamenitosti koji omogućuju i tumačenja na samim lokalitetima ili unutar spomenika, gastronomske doživljaje poput probe talijanskog sladoleda ili ručka na plantaži sicilijanskih naranči. Boravak na Siciliji je u istom hotelu na Rivieri Taormina s uključenim izletima što omogućuje ležerniji boravak bez potrebe za pakiranjem svaki dan i bez promjene hotela. Program je bez noćnih vožnji autobusom: svaku večer spavate u hotelu ili brodskoj kabini!

VAŽNE INFORMACIJE: Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 11.11.2023. Garantirano FIRST MINUTE 865 € (6,517.34 kn)

Rezervirajte svoje mjesto

Datumi polaska:

kn

Trajanje putovanja: dana
Korisne informacije