Vrijednost više: *Smještaj u odličnom hotelu u centru grada Jason Inn 3*

1. dan 30.12./ ZAGREB – ATENA - Sastanak putnika u Zračnoj luci „Franjo Tuđman“ 60 min prije leta. Prijava i let za Grčku s polaskom u 16:30 h s dolaskom u Atenu u 19:20 h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer autobusom prema centru grada i smještaj u hotel 3*. Nakon smještaja i kraćeg odmora odlazak s pratiteljem putovanja u orjentacijsku šetnju: Trg Omonia – ulica Stadiou – Trg Syntagma – Ulice Ermou – Plaka – Monastiraki. Predlažemo odlazak do četvrti Plaka, živopisnog dijela Atene s mnogim tavernama i labirintskim uličicama. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan 31.12./ ATENA-FAKULTATIVNI IZLET DELFI - Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u Ateni. Predlažemo odlazak (uz doplatu) na fakultativni izlet sa službenim gradskim vodičem do Delfa. Najznačajnije grčko svetište Delfi nastalo je na obroncima planine Parnassos i posvećeno je starogrčkom bogu sunca i umjetnosti Apolonu. Antički Grci vjerovali su da je tamo središte svijeta i dolazili su u Delfe po savjet proročici Pitiji, ali i na najstarije panhelenske igre, preteče Olimpijade. Poslije posjeta Delfima povratak u Atenu. Vožnja prema Ateni u koju stižemo u poslijepodnevnim satima. Priprema za doček Nove Godine (u vlastitom aranžmanu). SRETNA NOVA 2022. GODINA!

3. dan 1.1. / ATENA - Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Syntagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice - parlament - klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog - atenska akropola*, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo odlazak do četvrti Plaka, živopisnog dijela Atene s mnogim tavernama i labirintskim uličicama na tipičnu grčku večeru. Noćenje.

4. dan 2.1./ ATENA – FAKULTATIVNI IZLET: PELOPONEZ – ARGOLIDA - MIKENA - Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u Ateni. Predlažemo odlazak (uz doplatu) na izlet: PELOPONEZ – ARGOLIDA – MIKENA Cjelodnevni izlet na Peloponez gdje ćemo se prvo zaustaviti kod poznatog Korintskog kanala. Nastavak vožnje kroz slikoviti krajolik maslinika i plantaži naranči pokrajine Argolida do svete šume boga Asklepija u Epidauru gdje ćemo razgledati teatar čuven po svojoj savršenoj akustici. Nastavljamo vijugavom cestom u smjeru Naupliona, prve prijestolnice moderne Grčke gdje ćemo napraviti kratku pauzu za šetnju i kavicu. Put nas dalje vodi do ostataka mitske Mikene iz koje je Agamemnon poveo Ahejce u opsadu Troje, a imat ćemo priliku razgledati kiklopske zidine s Lavljim vratima. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Vožnja prema Ateni u koju stižemo u kasnim poslijepodnevnim satima. Povratak u hotel, noćenje.

5. dan 3.1. / ATENA - ZAGREB - Doručak. Obzirom da je 1.1. Akropola zatvorena posjet će se izvršiti prije odlaska u zračnu luku. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na let i obavljanje carinskih formalnosti. Polijetanje zrakoplova u 16:30 h s dolaskom u Zagreb u 15:45 h. Kraj programa.

Cijena aranžmana uključuje: povratnu zrakoplovnu kartu u ekonomskoj klasi prema redu letenja navedenom u programu, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelu 3* u centru Atene na bazi 4 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi,, transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka, poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča, sve razglede prema programu, licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu; turistička pristojba u hotelu (informativna cijena 1,50 Eur soba/dan).

Doplate i popusti - Cijena fakultativnog programa:

Fakultativni izlet Peloponez – Argolida – Mikena (minimum 12 prijavljenih): 65 Eur po osobi: *infrmativna cijena: ulaznica Epidaurus: 12 Eur, do 25 godina besplatno (uz predočenje osobne ili putovnice, starji od 65 god. 50% popusta (uz predočenje osobne ili putovnice) ** ulaznica Mikena: 12 Eur, 12 Eur, do 25 godina besplatno (uz predočenje osobne ili putovnice, starji od 65 god. 50% popusta (uz predočenje osobne ili putovnice)

Fakultativni izlet Delfi (minimum 12 prijavljenih): 60 Eur po osobi *infrmativna cijena ulaznice: 12 Eur, do 25 godina besplatno (uz predočenje osobne ili putovnice, starji od 65 god. 50% popusta (uz predočenje osobne ili putovnice)

Ulaznica za Akropolu: 10 Eur, do 25 godina besplatno (uz predočenje osobne ili putovnice, starji od 65 god. 50% popusta (uz predočenje osobne ili putovnice)

Doplate i popusti: Doplata za jednokrevetnu sobu 140€ (1.054,83 kn); Mogućnost smještaja u trokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju uz popust od 20€ (150,69 kn) za treću osobu.

VAŽNE INFORMACIJE: Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. Turistička taksa će se plaćati direktno na recepciji, a točan iznos bit će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane RH viza nije potrebna. Za ulazak u zemlju potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.

UPLATE I REZERVACIJE: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo ju evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo dobit ćete 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika, najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA: gotovina, internet bankarstvo

Broj putnika: Minimalni broj: 20; Maksimalni broj: 30

POLAZAK 30.12.2023. Garantirano FIRST MINUTE 610€ (4,596.05 kn) po osobi

Odgovorni organizator: 002

Rezervirajte svoje mjesto

Datumi polaska:

kn

Trajanje putovanja: dana
Korisne informacije