Vrijednost više: IZVRSTAN HOTEL GRAND DE PERA NA TOP LOKACIJI!

1. dan, ZAGREB– ISTANBUL - SRETNA NOVA GODINA!!!! Sastanak putnika u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman pored kioska Tiska u 06:35h. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 08:35h. Po slijetanju u Istanbul u 12:50h po lokalnom vremenu, obavljanje graničnih i carinskih formalnosti, vožnja prema hotelu uz prekrasnu panoramu i uživanje u prvim dojmovima Istanbula. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora orijentaciona šetnja s pratiteljem putovanja starim dijelom grada (uz korištenje javnog prijevoza po potrebi). Šetnja do Galata mosta po najužurbanijoj ulici Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti s brojnim restoranima, trgovinama i barovima) do trga Taksim, centra noćnog života. Priprema za najljuđu noć u godini! Doček Nove Godine u vlastitom aranžmanu. ( za zainteresirane ćemo naknadno ponuditi novogodišnju večeru). Noćenje.

2. dan, ISTANBUL FAKULTATIVNI IZLET KRSTARENJE BOSPOROM UZ ČAŠU ŠAMPANJCA NA LUKSUZNOJ JAHTI I POSJET DOLMABAHCE PALAČI - Kasni doručak. U dogovoreno vrijeme slijedi fakultativni izlet krstarenje Bosporom uz čašu šampanjca da nazdravimo prosperitetnoj 2023-ćoj godini na luksuznoj jahti. Na krstarenju ćete doživjeti prekrasnu arhitekturu i uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca uz interesantne i intrigantne priče. U nastavku posjet Dolmabahce palači - posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. stoljeća, sagrađenoj u rokoko stilu koja će Vas ostaviti bez daha. kasnije predlažemo odlazak do moderne četvrti Nişantaşı zvanoj još „Pariški Istanbul“ koju krase butici, šarmantni kafići, široki bulevari, neboderi…. Gdje možete obaviti shopping u jednom od poznatih shopping centara u blizini ( Cevahir, Metrocity ili Kanyon). Za sve koje žele isprobati čari hammama predlažemo da si priušte taj nezaboravan doživljaj. Navečer predlažemo zajednički odlazak u jedan od turskih klubova koji garantira izvrstan provod. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL – FAKULTATIVNI IZLET ORIJENTALNI ISTANBUL UZ DAŠAK GLAMURA - Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazak predlažemo odlazak na cjelodnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom u pratnji lokalnog vodiča u upoznavanje orijentalnog Istanbula. Krećemo od najveće džamije u Istanbulu koja će nas uvesti u orijentalni Istanbul – džamije Sulejmana Veličanstvenog. Iza džamije se nalazi jedan od najljepših vidikovaca odakle seže prekrasan pogled. Nakon pauze za fotografiranje imati ćemo priliku vidjeti grobnice Sulejmana Veličanstvenog i Hurem. Na putu prema Sultanahmetu slijedi kušanje turske „kave s pogledom“ u jednom od rooftop barova. Prolazimo pored Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike sultanske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjećujemo Aja Sofiju - nekad najveća crkvu u Bizantskom carstvu, naknadno pretvorenu u džamiju danas je jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Slijedi zajednički ručak u autentičnom turskom restoranu. Nastavak razgleda starog dijela grada grada uz posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači koja je bila sjedište Osmanlijskog carstva! Kao šećer na kraju ostavljamo posjet Grand Bazaaru (Kapali čaršiji) , zatvorenoj tržnici i najvećem bazaru na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Slobodno vrijeme za shopping. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku večeru u moderan lokalni tzv Meyane restoran. Noćenje.

4. dan, ISTANBUL – FAKULTATIVNI POLUDNEVNI IZLET „BOEMSKI ISTANBUL S RUČKOM“ - Doručak. Predlažemo odlazak na izlet „Boemski Istanbul“ Vožnja do jednog od najljepših vidikovaca u Istanbulu: Pierre Loti. Do vidikovca dolazimo autobusom pa žičarom, a dolaskom na vidikovac uživamo u pogledu na Zlatni rog. Slijedi vožnja do najšarmantnijih četvrti Istanbula – Fener i Balat. Fener je nekadašnja grčka četvrt koja je danas uz Balat jedna od „najinstagramskijih“ lokacija Istanbula prošaran šarmantnim kafićima, bistroima, galerijama i restoranima ali i zanimljivom povijesti. Nakon razgledavanja Fenera dolazimo u susjednu četvrti Balat, nekoć prosperitetnu židovsku četvrt, a danas poznatu po simpatičnim uskim uličicama i šarenim kućama koje podsjećaju na filmske kulise. Ručak u tipičnom kvartovskom restoranu. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Noćenje.

5. dan, ISTANBUL -ZAGREB - Doručak. Odjava iz hotela. Danas Vas vodimo u posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici na kojoj možete kupiti jestive suvenire: začine, kavu, baklave, lokum. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u turskim specijalitetima, shoppingu ili ispijanju čaja. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

***Napomena: redosljed obilaska je podložan promjenama prema radnom vremenu znamenitosti u blagdanskom terminu i procjeni pratitelja putovanja.

Cijena aranžmana uključuje: povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Istanbula, zrakoplovne pristojbe i naknade, smještaj u hotelu na bazi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu GRAND DE PERA 4****SUP, transfer od/do zračne luke, 1 komad predane prtljage do 23 kg te 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), voditelja putovanja - vođenje tokom cijelog putovanja, pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu od 280 € (2.109,66 KN), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo!)

Doplate i popusti - Fakultativni izleti/ulaznice:

Izlet ORIJENTALNI ISTANBUL - uključuje ulaznicu u Topkapi palaču, obilazak džamije Sulejmana Veličanstvenog, Hagia Sofije uz korištenje slušalica te uz pratnju lokalnog vodiča i pratitelja putovanja, „kavu s pogledom“ te ručak u lokalnom restoranu -85 EUR kn / 640,43 KN ( min 15 osoba)

Izlet KRSTARENJE BOSPOROM UZ ČAŠU ŠAMPANJCA NA LUKSUZNOJ JAHTI I POSJET DOLMABAHČE PALAČI– uključuje plovidbu modernom jahtom, lokalnog vodiča, čašu šampanjca po osobi - 95€ (715,78 KN) - (min 15 osoba)

Izlet BOEMSKI ISTANBUL – uključuje autobusni prijevoz, posjet vidikovcu Pierre Loti, kartu za uspinjaču, posjet boemskim četvrtima Balat i Fener, te ručak u lokalnoj taverni u pratnji voditelja putovanja i lokalnog vodiča - 65€ (489,74 KN) - ( min 15 osoba)

VAŽNE INFORMACIJE: Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za ulazak u Tursku više nije potrebna viza. Dovoljna je valjana putovnica.

Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

UPLATE I REZERVACIJE: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA: gotovina, internet bankarstvo

Broj putnika: Minimalni broj: 20; Maksimalni broj: 30

POLAZAK 31.12.2023. Garantirano FIRST MINUTE 830€ (6,253.64 kn)

REDOVNA CIJENA 850€ (6.404,33 KN)

Rezervirajte svoje mjesto

Datumi polaska:

kn

Trajanje putovanja: dana
Korisne informacije