Vrijednost više: UKLJUČEN OBILAZAK ČETVRTI FENER I BALAT, HOTEL **** NA TAKSIMU!!!

1. DAN ZAGREB– ISTANBUL - Sastanak putnika u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman pored kioska Tiska u 06:35h. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 08:35h. Po slijetanju u Istanbul u 12:50h po lokalnom vremenu, obavljanje graničnih i carinskih formalnosti, vožnja prema hotelu uz prekrasnu panoramu i uživanje u prvim dojmovima Istanbula. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora orijentaciona šetnja s pratiteljem putovanja starim dijelom grada (uz korištenje javnog prijevoza po potrebi). Šetnja do Galata mosta po najužurbanijoj ulici Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti s brojnim restoranima, trgovinama i barovima) do trga Taksim, centra noćnog života. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

2. DAN ISTANBUL – OBILAZAK STAROG DIJELA GRADA - Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom prema potrebi, u pratnji lokalnog vodiča; krećemo od najveće palače u Istanbulu – džamije Sulejmana Veličanstvenog nakon koje slijedi zanimljiva priča o hipodromu i Plavoj džamiji ( zbog renovacije razgled izvana), monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Aja Sofija - nekad najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju danas je jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Slobodno vrijeme za okrijepu. Nastavak razgleda starog dijela grada grada uz posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači koja je bila sjedište Osmanlijskog carstva, sagrađenu od strane sultana Mehmeda II (uz doplatu). Odlazak do Grand Bazaara, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Slobodno vrijeme za shopping ili opuštanje u jednom od poznatih hamama. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku večeru u tradicionalni restoran uz ples trbušnih plesačica te folklorni program. Noćenje.

3. DAN ISTANBUL (FAKULTATIVNI IZLET – DOLMABAHCE PALAČA, KRSTARENJE BOSPOROM, AZIJSKA STRANA) - Doručak. Predlažemo odlazak na poludnevni izlet koji uključuje posjet Dolmabahce palači - posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. stoljeća, sagrađenoj u rokoko stilu, koja će vas očarati, potom slijedi krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca. Silazimo na Azijskoj strani grada gdje će vas pratitelj upoznati s kulturološkim razlikama europskog i azijskog dijela grada. Slijedi vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi podno bosporskog kanala i povezuje europski i azijski dio Istanbula. Po povratku na europski dio grada izlet završavamo posjetom živopisnoj Egipatskoj tržnici začina. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u turskim specijalitetima. Ostatak večeri slobodan za vlastite sadržaje. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN ISTANBUL– (FAKULTATIVNI IZLET – PRINČEVI OTOCI, CAMLICA - KADIKOY) ILI SLOBODAN DAN U ISTANBLU - Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska do Prinčevih otoka (uz doplatu). Prinčevi otoci smješteni su svega 90 minuta vožnje trajektom od Istanbula. Sam otok je cijeli „pješačka zona“ jer je zabranjena vožnja automobilima (osim policijska vozila). Nakon uživanja i razgledavanja otoka predlažemo da sjednete na plažu te se malo odmorite u oazi mira van gradske vreve ili jednostavno sjednite u jedan od lokalnih restorana i uživajte u turskim specijalitetima. U nastavku odlazak na Azijsku stranu na vidikovac Camlica od kuda se pruža prekrasan pogled na Istanbul. Nastavljamo do boemske četvrti Kadikoy , jedne od omiljenih četvrti lokalaca gdje osim bogate tržnice na otvorenom možete uživati u izvrsoj gastronomskoj ponudi te doista izvrsnoj atmoferi kojom zrači ovaj dio grada. Vraćamo se lokalnim trajektom na satri dio grada. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN ISTANBUL (FENER I BALAT) – ZAGREB - Doručak. Odjava iz hotela. Zajednički odlazak javnim prijevozom do najšarmantnijih četvrti Istanbula – Fener i Balat. Fener je nekadašnja grčka četvrt koja je danas uz Balat jedna od „najinstagramskijih“ lokacija Istanbula prošaran šarmantnim kafićima, bistroima i restoranima ali i zanimljivom povijesti. Nakon razgledavanja Fenera dolazimo u susjednu četvrti Balat, nekoć prosperitetnu židovsku četvrt, a danas poznatu po simpatičnim uskim uličicama i šarenim kućama koje podsjećaju na filmske kulise. Po povratku u hotel krećesSlobodno vrijeme za vlastite programe, shopping ili ispijanje čaja uz sakupljanje posljednjih dojmova do transfera. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje: povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Istanbula, zrakoplovne pristojbe i naknade, smještaj u hotelu na bazi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* (za 13.4. https://www.nipponhotel.com.tr/), transfer od/do zračne luke, razglede prema programu, uslugu lokalnog vodiča u Istanbulu, pratitelja iz Zagreba, pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu od 220 EUR / 1.657,59 KN, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Popusti: dijete na pomoćnom ležaju 40 EUR/301,38 kn

Fakultativni izleti/ulaznice:

✓ Izlet na stari dio grada koji uključuje ulaznicu u Topkapi palaču, obilazak džamije Sulejmana Veličanstvenog, Hagia Sofije uz korištenje slušalica te uz pratnju lokalnog vodiča i pratitelja putovanja 45 EUR (plaćanje na licu mjesta, minimum prijavljenih putnika 15)

✓ Večera u tradicionalnom restoranu s folklornim programom: 50 EUR / 376,73 Kn ( uključen transfer za prijavu min 10 osoba)

✓ Poludnevni izlet koji uključuje ulaznicu u Dolmabahce palaču, krstarenje Bosporom, posjetu azijskoj strani – Uskudar s pogledom na djevojačku kulu, vožnja Marmaray tunelom, korištenje slušalica i posjeta Egipatskoj tržnici: 75 EUR (minimum prijavljenih putnika 15)

✓ Izlet na Prinčeve otoke, Camlicu i Kadikoy s lokalnim vo885dičem, uključen brodski prijevoz do prinčevih otoka i autobus na azijskoj strani: 60 EUR /452,07 kn- minimum 15 prijavljenih osoba

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za ulazak u Tursku više nije potrebna viza. Dovoljna je valjana putovnica. Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Sve informacije o preporukama za putovanja i mogućnostima ulaska u Tursku kao i informacije vezano za potrebe testna službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja Svi putnici koji putuju u Tursku (osim putnika koji su u tranzitu kroz Tursku i djece mlađe od 6 godina) dužni su ispuniti online obrazac Ministarstva Zdravstva Republike Turske unutar 72 sata prije leta, isprintati ili spremiti na mobitel kako bi pokazali prilikom prijave na let. Prilikom ispunjavanja potrebno je pripremiti putovnicu.

UPLATE I REZERVACIJE: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA: gotovina, internet bankarstvo

Broj putnika: Minimalni broj: 20; Maksimalni broj: 30

Cijena aranžmana po osobi - FIRST MINUTE 685 € (5,163.11 kn)

REDOVNA CIJENA 705€ (5,311.82 kn)

Rezervirajte svoje mjesto

Datumi polaska:

kn

Trajanje putovanja: dana
Korisne informacije