Program putovanja: PUTOVANJE ADVENT U NÜRNBERGU I STRASBOURGU, 4 dana/3 noćenja putovanje autobusom

Vrijednost više: Najljepši božićni sajmovi Europe, novi program uz posjet 9 njemačkih i francuskih gradova!

1. DAN ZAGREB – MÜNCHEN - PFORZHEIM - Polazak autobusa iz Zagreba u 05.00 sati (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju kroz lijepe planinske krajolike uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Nastavak puta kroz Njemačku. Posjet Münchenu, glavnom gradu Bavarske. Panoramska vožnja gradskim središtem uz Kraljevski trg, četvrt muzeja, sveučilišni dio grada do Isarskih vrata. Razgled nastavljamo šetnjom do glavnog trga Marienplatz, gradske vijećnice i katedrale Frauenkirche. Slobodno vrijeme za posjet bavarskoj pivnici, dobar shopping ili kupovinu suvenira na poznatom božićnom sajmu. Vožnja se nastavlja prema pokrajini Baden-Württemberg. Smještaj u hotel u Pforzheimu. Noćenje.

2. DAN PFORZHEIM I IZLET COLMAR – RIQUEWIHR - STRASBOURG - Doručak. Cjelodnevni izlet u francusku pokrajinu Alzace (izlet uključen u cijenu). Izlet započinje vožnjom prema Schwarzwaldu – području Crne šume poznatom po slavnoj torti s višnjama, ova je regija u blizini francuske granice. Dolazak u Francusku. Posjet gradu Colmaru s poznatim motivima kuća s drvenim gredama, povijesna jezgra je zanimljiva kombinacija njemačkog i francuskog utjecaja. U čarobnom okruženju ovog grada poseban je doživljaj božićnog sajma! Razgled grada: glavni trg - tipične ulice Rue des Marchands i Rue Merciere - kuća stare carine - dominikanska crkva - „mala Venecija“okružena kanalima - crkva sv.Martina. Vožnja kroz regiju tipičnih alzaških tradicionalnih malih sela. Zaustavljanje u jednom od najljepših sela Francuske Riquewihru s povijesnim uličicima I zidinama, posjetitelj je na ovom mjestu gotovo prenesen u mislima u doba srednjeg vijeka. Izlet se nastavlja posjetom Strasbourgu, gradu s jednim od najpoznatijih božićnih sajmova Europe. Prekrasno ukrašene fasade kuća s drvenim gredama - česti su ukrasi u obliku velikih figura na fasadama, čarobna četvrt Mala Francuska i slavna katedrala čine povijesnu jezgru Strasbourga u ovo doba godine posebno privlačnom. Razgled grada započinjemo šetnjom do katedrale Notre Dame, jedne od klasičnih katedrala Francuske. Razgled Guthenberovog trga, trgovačke kuće Kammerzel, crkve sv. Tome i mostova i kanala na rijeci Ill. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Povratak u hotel u Pforzheimu. Noćenje.

3. DAN PFORZHEIM I IZLET ROMANTIČNI HEIDELBERG, SPEYER I KARLSRUHE - Doručak. Cjelodnevni izlet u povijesne njemačke gradove gdje ćete uz povijesne znamenitostima moći uživati I u šetnji slikovitim božićnim sajmovima. (izlet uključen u cijenu). -Posjete započinjemo posjetom romantičnom Heidelbergu, gradu s najstarijim sveučilištem u Njemačkoj. Ruševine dvorca iznad Heidelberga jedan su od simbola njemačkog romantizma. Jedinstveni položaj grada uz rijeku Neckar, romantične uličice, staro sveučilište I šetnja do božićnog sajma pridonijeti će čarobnom utisku u razgledu ovog grada. Slobodno vrijeme za šetnju I osobne programe. Izlet se nastavlja posjetom Speyeru,starom carskom gradu s poznatom katedralom iz 11.stoljeća. Razgled povijesne jezgre s gradskom vijećnicom, biskupskom palačom, gradskim vratima i crkvom Duha svetoga. Na izletu ćemo posjetiti I Karlsruhe, grad podignut po geometrijskom uzorku planiranja gradova 18 stoljeća. Oko dvorca u gradskom središtu prostiru se vrtovi kružnog simetričnog tlocrta. Omiljeni božićni sajam iumeđu dva gradska trga pridonosi posebnom božićnom ugođaju grada. Razgled gradskog središta uz Piramidu I gradsku vijećnicu. Slobodno vrijeme za kupovinu I osobne programe. Povratak u hotel u Pforzheimu. Noćenje.

4. DAN PFORZHEIM – NÜRNBERG - ZAGREB - Doručak. Odlazak iz hotela u Pforzheimu. Vožnja kroz Njemačku prema Nürnbergu, najvećem gradu franačke Bavarske. Razgled grada: zidine - utvrda Kaiserburg - kuća Albrechta Dürera - crkve sv. Seebalda i sv.Lovre - bolnica sv.Duha - most na rijeci Pegnitz - glavni trg s fontanom i crkvom Frauenkirche - gradska vijećnica. Posjet najpoznatijem božićnom sajmu Europe. Miris nürnberških medenjaka, poznatih kobasica i kuhanog vina uz prekrasno ukrašene štandove sajma i božićne ukrase jedna je od najpoznatijih slika Adventa u Europi. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Povratak vožnjom kroz Njemačku, Austriju I Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja. Održavanje božićnih sajmava u isključivoj je nadležnosti gradskih vlasti I turističkih ureda.

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu,, razglede i izlete prema programu, smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u Pforzheimu, licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja, osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine, troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike, dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.), boravišnu pristojbu koja se plaća direktno na recepciji (točna obavijest u završnom pismu), fakultativne sadržaje, putno osiguranje

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 95 EUR/ 715,77 kn

Preporuka putovanja: Na ovom ćete putovanju doživjeti dva najpoznatija adventska sajma Europe (uz Advent u Beču, u europskim mjerilima Nürnberg i Strasbourg su najljepši i najpoznatiji), a uz to i prekrasne gradove Francuske i Njemačke u božićnom i vrlo romantičnom ugođaju. Ukoliko ste obišli već sve adventske sajmove u susjednim zemljama ako tražite nešto novo na temu adventskih putovanja I želite vidjeti puno različitih gradova I božićnih sajmova u jednom putovanju – ovo je putovanje za Vas!

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA: gotovina, internet bankarstvo

Glavni organizator putovanja: 002

Rezervirajte svoje mjesto

Datumi polaska:

kn

Trajanje putovanja: dana
Korisne informacije