ISTANBUL, avio 4 dana

ISTANBUL, avio 4 dana

Program putovanja: Putovanje zrakoplovom u Istanbul, 4 dana/3 noćenja, grupni polasci

1. dan, ZAGREB– ISTANBUL - Sastanak putnika u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman pored kioska Tiska u 07:00h. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09:15h. Po slijetanju u Istanbul u 13:25h po lokalnom vremenu, obavljanje graničnih i carinskih formalnosti, vožnja prema hotelu uz prekrasnu panoramu i uživanje u prvim dojmovima Istanbula. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora orijentaciona šetnja s pratiteljem putovanja do Galata mosta po najužurbanijoj ulici Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti s brojnim restoranima, trgovinama i barovima) do trga Taksim, centra noćnog života. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

2. dan, ISTANBUL – FAKULTATIVNI IZLET NA STARI DIO GRADA - Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevni razgled grada pješice i javnim prijevozom prema potrebi, u pratnji lokalnog vodiča; krećemo od najveće palače u Istanbulu – džamije Sulejmana Veličanstvenog nakon koje slijedi zanimljiva priča o hipodromu i Plavoj džamiji ( zbog renovacije razgled izvana), monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Aja Sofija - nekad najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju danas je jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Slobodno vrijeme za okrjepu. Nastavak razgleda starog dijela grada uz posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači koja je bila sjedište Osmanlijskog carstva, sagrađenu od strane sultana Mehmeda II (uz doplatu). Odlazak do Grand Bazaara, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 5.000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Slobodno vrijeme za shopping ili opuštanje u jednom od poznatih hamama. Navečer predlažemo odlazak na zajedničku večeru u tradicionalni restoran uz ples trbušnih plesačica te folklorni program. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL (FAKULTATIVNI IZLET – DOLMABAHCE PALAČA, KRSTARENJE BOSPOROM, AZIJSKA STRANA) - Doručak. Predlažemo odlazak na poludnevni izlet koji uključuje posjet Dolmabahce palači - posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. stoljeća, sagrađenoj u rokoko stilu, koja će vas očarati, potom slijedi krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, a u kojoj možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog tjesnaca. Silazimo na Azijskoj strani grada gdje će vas pratitelj upoznati s kulturološkim razlikama europskog i azijskog dijela grada. Šetnja slikovitim djelom grada Uskudarom odakle možete vidjeti Djevojačku kulu. Slijedi vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi podno bosporskog kanala i povezuje europski i azijski dio Istanbula. Po povratku na europski dio grada izlet završavamo posjetom živopisnoj Egipatskoj tržnici začina. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u turskim specijalitetima. Ostatak dana slobodan za vlastite sadržaje. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, ISTANBUL (FENER I BALAT) – ZAGREB - Doručak. Odjava iz hotela. Zajednički odlazak javnim prijevozom do najšarmantnijih četvrti Istanbula – Fener i Balat. Fener je nekadašnja grčka četvrt koja je danas uz Balat jedna od „najinstagramskijih“ lokacija Istanbula prošaran šarmantnim kafićima, bistroima i restoranima ali i zanimljivom povijesti. Nakon razgledavanja Fenera dolazimo u susjednu četvrti Balat, nekoć prosperitetnu židovsku četvrt, a danas poznatu po simpatičnim uskim uličicama i šarenim kućama koje podsjećaju na filmske kulise. Po povratku u hotel kreće slobodno vrijeme za vlastite programe, shopping ili ispijanje čaja uz sakupljanje posljednjih dojmova do transfera. Transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Cijena aranžmana uključuje: povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Istanbula, zrakoplovne pristojbe i naknade, smještaj u hotelu na bazi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Palazzo Donizzeti 4* SUPERIOR, transfer od/do zračne luke, razglede prema programu, pratitelja iz Zagreba, pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu od 150 EUR/1.130,18 KN, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje, karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Izlet na stari dio grada koji uključuje ulaznicu u Topkapi palaču, obilazak džamije Sulejmana Veličanstvenog, Hagia Sofije uz korištenje slušalica te uz pratnju lokalnog vodiča i pratitelja putovanja 50 € (minimum prijavljenih putnika 15)

Poludnevni izlet koji uključuje ulaznicu u Dolmabahce palaču, krstarenje Bosporom, posjetu azijskoj strani – Uskudar s pogledom na djevojačku kulu, vožnja Marmaray tunelom, korištenje slušalica i posjeta Egipatskoj tržnici: 80 € (minimum prijavljenih putnika 15)

Večera u tradicionalnom restoranu s folklornim programom: 50 € ( uključen transfer)

VAŽNE INFORMACIJE: Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za ulazak u Tursku više nije potrebna viza. Dovoljna je valjana putovnica. Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od zadnjeg dana boravka u zemlji. Sve informacije o preporukama za putovanja i mogućnostima ulaska u Tursku kao i informacije vezano za potrebe testna službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja

UPLATE I REZERVACIJE: Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA: gotovina, internet bankarstvo

FM CIJENA po osobi 08.03.2024. 590 € / 4.445,36 kn // Redovna cijena 630 € / 4.746,74 kn

FM CIJENA po osobi 19.04.2024. 630 € / 4.746,74 kn // Redovna cijena 650 € / 4.897,43 kn

FM CIJENA po osobi 28.04.2024. 680 € / 5.123,46 kn // Redovna cijena 720 € / 5.424,84 kn

FM CIJENA po osobi 17.05.2024. 660 € / 4.972,77 kn // Redovna cijena 690 € / 5.198,81 kn

Glavni organizator putovanja: 001

Rezervirajte svoje mjesto

Datumi polaska:
08.03.2024-11.03.2024
19.04.2023-22.04.2024
28.04.2024-01.05.2024
17.05.2024-20.05.2024

4445.00 kn

Trajanje putovanja: 4 dana
Korisne informacije